De Fijnste Kleding
Tips voor het mixen en matchen van kleding voor stijlvolle outfits

Tips voor het mixen en matchen van kleding voor stijlvolle outfits

Geplaatst door 22-06-2022 19:38 door Sophie Jacobiatus

Telkens als er een nieuw seizoen komt, lijken onze garderobes een beetje afgezaagd. Als dezelfde oude kleren het moeilijk maken om inspiratie op te doen en er op je best uit te zien, wordt het tijd om items op onverwachte manieren te gaan mixen en matchen. Het mixen en matchen van kleding is een fantastische manier om je garderobe nieuw leven in te blazen en stijlvolle outfits te creëren die je graag draagt.

Begin met het vervangen van saaie basics door interessante en unieke stukken. Combineer bijvoorbeeld een blouse met felle, gedurfde print met een marine rok of combineer een klassieke zwarte broek met een blazer met een opvallend patroon. Het introduceren van verschillende stukken kan je look fris en intrigerend houden.

Als je eenmaal wat nieuwe stukken in de mix hebt, kun je gaan spelen met klassieke patroon- en kleurencombinaties. Een goede manier om te beginnen is te werken met complementaire kleurstellingen. Donkerblauw staat bijvoorbeeld fantastisch bij warme, aardse tinten als tan en camel. Voor een klassieke zomerlook combineer je marine en wit. Of ga voor de jaren '90 stijl met roze, groen en blauw.

Een andere manier om te mixen en matchen is door verschillende texturen te gebruiken. Een mix van hard en zacht kan er moeiteloos chic uitzien. Probeer eens een zijden tank te combineren met een distressed spijkerjasje. Of combineer een fluwelen rok met een trui van kasjmier. De sleutel om de texturen te laten werken is ervoor te zorgen dat de kleuren en prints van de items bij elkaar passen.

Wees tenslotte niet bang om te experimenteren met trends en opvallende stukken. Gebruik leuke items zoals sjaals met patronen, opvallende oorbellen, felle tassen en opvallende schoenen - alles wat je alledaagse stijl verheft en je outfit meer "jou" geeft. Kies prints, kleuren en trends die bij je passen, en je hebt stijlvolle en unieke outfits die je persoonlijkheid weerspiegelen.

Uiteindelijk gaat het bij het mixen en matchen van kleding om het creëren van unieke en stijlvolle outfits die jouw individuele stijl uitdrukken. Dus wees creatief en heb plezier. Je zult zeker een aantal funky en verfrissende ensembles bedenken die je met plezier zult dragen.