De Fijnste Kleding
Jouw gids om kleren te kopen die je perfect passen

Jouw gids om kleren te kopen die je perfect passen

Geplaatst door 28-03-2022 14:58 door Rianne Wesselink

Kleding kopen kan een van de spannendste ervaringen zijn. Het is een manier om je individuele stijl uit te drukken en te pronken met je unieke persoonlijkheid. Het enige probleem is het vinden van precies de juiste pasvorm. Je wilt niet eindigen met te wijde of te strakke items die in je kast stof staan te verzamelen.

Hier is je gids om kleding te kopen die je perfect past, zodat je er geweldig uitziet en je zelfverzekerd voelt telkens als je de deur uit stapt.

Stap 1: Denk na over je lichaamsbouw en lengte

De eerste stap om kleding te kopen die je goed past, is nadenken over je lichaamsvorm en lengte. Ga niet telkens voor dezelfde maat. Noteer of je petite, kort, lang, of plus size bent en zoek kleding die voor die lichaamsmaten ontworpen is.

Stap 2: Neem een meetlint

Neem de tijd om jezelf op te meten, zodat je weet welke maat items je nodig hebt. Meet je taille, buste, heupen, armen en binnenbeenlengte en gebruik dat als leidraad bij het winkelen. Probeer je maat niet te raden.

Stap 3: Doe een pasproef

Wanneer je in de winkel aankomt, doe dan een pasproef. Ga voor een spiegel staan en pas de artikelen, vooral bij artikelen als jassen en jeans. Zorg ervoor dat er geen bobbels, knellen of trekken zijn, en dat de schouders goed passen. Controleer of de lengte en snit precies goed zijn.

Stap 4: Offer je comfort niet op

Het is belangrijk dat je je prettig voelt in je kleding, vooral als je een drukke dag voor de boeg hebt. Offer het comfort niet op, alleen omdat het er fantastisch uitziet. Als het niet comfortabel is, is het niet de moeite waard om aan te schaffen.

Stap 5: Contrast tussen losser en strakker

Het is niet nodig om kleding te kopen die je perfect past. Daar komt de stijl om de hoek kijken. Het is volkomen oké om te kiezen voor strakkere of lossere kleding, afhankelijk van je stijlvoorkeur.

Finish, als je winkelt, haast je dan niet. Neem de tijd om de juiste pasvorm te vinden. Dan weet je zeker dat je er op je best uitziet. Met deze gids kun je kleding kopen die je perfect past.